Možnost odhlášení z aplikace třetí strany
-
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda na OAuth API máte implementovanou možnost pro odhlášení ze strany aplikace třetí strany - ať už voláním ze serveru nebo přímo z prohlížeče. Do RFC, které máte uvedeno, že se ho držíte, jsem se díval a takovou možnost jsem tam nenašel. Jde mi o to, že když se jako uživatel přihlásím do aplikace pomocí OAuth a následně odhlásím, tak přihlášení je stále aktivní. Pokud to takto udělám 10x po sobě -> přihlásím, odhlásím v dané aplikaci, tak ve svém účtu na Seznamu vidím 10 aktivní přihlášení (viz. příloha). A jako vývojář aplikace nemám možnost zrušit dané přihlášení. Je tedy na API taková funkcionalita?Děkuji za odpověď
-
Hezky den,
ano, token lze zneplatnit (revokovat) tak, aby se ve vyctu prihlaseni nezobrazoval. Ma to dva male hacky:
-
neni to zatim nikde oficialne zdokumentovano,
-
revokace probiha pomoci tzv. "refresh tokenu" (nikoliv "access tokenu"). Refresh token je taktez soucasti dat odpovedi pri volani POST /token.
Zkusime tuto funkcionalitu pridat do dokumentace.
-
-
Zmiňovaná metoda (/oauth/revoke) byla přidána do dokumentace.
-
Paráda, díky!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Registrovat Přihlásit se